Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
een aantal zorgverzekeraars ,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.

werkwijze

Elk lichaam, elke situatie en elke klacht is uniek en vraagt om een eigen manier van aanpak. Zo zal het traject er bij iedereen weer anders uitzien. Maar om je een indruk te geven van mijn algemene werkwijze, vind je hieronder een beschrijving.


Stap 1: Je bent benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op: (06) 517 627 44, info@voeljebeter.net

Stap 2: We plannen een afspraak voor het startconsult. Liever eerst persoonlijk kennismaken? Dat kan natuurlijk.

Stap 3: Ik stuur je vragenlijsten toe en nog een aantal andere zaken ter voorbereiding op het startgesprek. Deze voorbereiding lever je uiterlijk 2 werkdagen vóór het startconsult bij mij aan, zodat ik mij hiermee goed kan voorbereiden op ons gesprek.

Stap 4: Het startgesprek (duur 90 minuten): Aan de hand van je aangeleverde informatie praten we over je medische voorgeschiedenis, je eet- en leefstijl, je huidige klachten en wat je graag zou willen bereiken. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten. Je krijgt informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan.

Vaak adviseer ik om een beter inzicht te krijgen via aanvullend laboratoriumonderzoek (bijvoorbeeld onderzoek van bloed, urine of ontlasting, een voedselintolerantietest, etc.). Dan zal ik je toelichten waarom het zinvol is om dit in te zetten en informeren over de kosten. Bij darm(gerelateerde) klachten werk ik volgens de Oerwijz-methode waar ontlastingonderzoek een vast onderdeel van uit maakt.

Ter afsluiting van het startgesprek ga je naar huis met een behandelplan op maat. Hierin staan adviezen over leefstijlaanpassingen, voedingsadviezen en ondersteunende middelen waar je tot aan het tweede consult mee aan de slag kunt.

Stap 5: Na ongeveer 4 weken vindt het tweede consult plaats (duur 60 minuten).
Nadat we je eerste ervaringen hebben besproken en de uitslagen van (indien van toepassing) laboratoriumuitslagen, nemen we het behandelplan door en kijken we welke vervolgstappen nodig zijn. Welke adviezen uit het plan zijn voor jou al wel en welke (nog) niet haalbaar? Welke ondersteunende middelen maken deel uit van de vervolgstap.

Vervolgstappen: Na ongeveer 4 weken vindt een vervolgconsult plaats (duur 45 minuten). We bespreken je ervaringen, nemen je vragen door, gaan je behandelplan fine-tunen/bijstellen en kijken of de ondersteunende middelen nog toereikend zijn of aangepast moeten worden. In de regel volgen er nog verschillende vervolgconsulten (duur 45 minuten), natuurlijk afhankelijk van de progressie in je gezondheid en je behoefte.