Mijn orthomoleculaire consulten worden, geheel of gedeeltelijk,
vergoed door verschillende verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van je eigen risico.

werkwijze

Elk lichaam, elke situatie en elke klacht is uniek en vraagt om een eigen manier van aanpak. Zo zal het traject er bij iedereen weer anders uitzien. Maar om je een indruk te geven van mijn algmene werkwijze, vind je hieronder een beschrijving.


Stap 1: Je bent benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op: (06) 517 627 44, info@voeljebeter.net

Stap 2: We plannen een afspraak voor het intakegesprek en het eerste vervolgconsult. Liever eerst persoonlijk kennismaken? Dat kan natuurlijk.

Stap 3: Ik stuur je een vragenlijst toe. Het is een uitgebreide vragenlijst, dus ga er even voor zitten! Stuur de ingevulde lijst minimaal 2 werkdagen vóór de intake terug.

Stap 4: Het intakegesprek (duur anderhalf uur): Aan de hand van je ingevulde vragenlijst praten we over je medische voorgeschiedenis, je eet- en leefstijl, je huidige klachten en wat je graag zou willen bereiken. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten. Je krijgt informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan.
Soms is het nodig om een beter inzicht te krijgen via aanvullend laboratoriumonderzoek (bijvoorbeeld onderzoek van bloed, urine of ontlasting, een voedselintolerantietest, etc.). Ik zal je toelichten waarom het zinvol is om dit in te zetten en informeren over de kosten.
Je krijgt van mij een eerste advies waar je tot aan het vervolgconsult mee aan de slag kunt.

Stap 5: Na ongeveer 1 week vindt het eerste vervolgconsult plaats (duur één uur). Voorafgaand aan het vervolgconsult bestudeer ik alle informatie uit de vragenlijst en het intakegesprek en stel een concept behandelplan op. Nadat we je eerste ervaringen hebben besproken, nemen we het concept behandelplan door en kijken samen wat voor jou het beste zal werken. Welke adviezen uit het plan zijn voor jou al wel en welke (nog) niet haalbaar?

Stap 7: Na ongeveer 3 weken vindt het tweede vervolgconsult plaats (duur één uur). We bespreken eventuele laboratoriumuitslagen, je ervaringen, nemen je vragen door en gaan je behandelplan fine-tunen/bijstellen. Daarna kijken we hoe vaak er behoefte is aan een consult. In de regel is dit een kort vervolgconsult na ongeveer 6 weken.

Stap 8: Na ongeveer 6 weken vindt het derde vervolgconsult plaats (duur half uur). We bespreken je ervaringen, je vooruitgang en kijken of er vervolgstappen nodig zijn.