Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
  een aantal zorgverzekeraars,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.


werkwijze

Elk lichaam, elke situatie en elke klacht is uniek en vraagt om een eigen manier van aanpak. Zo zal het traject er bij iedereen weer anders uitzien. Maar om je een indruk te geven van mijn algemene werkwijze, vind je hieronder een beschrijving.


Stap 1: Je bent benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op: (06) 517 627 44, info@voeljebeter.net

Stap 2: We plannen een afspraak voor het intakegesprek en het eerste vervolgconsult. Liever eerst persoonlijk kennismaken? Dat kan natuurlijk.

Stap 3: Ik stuur je een vragenlijst toe. Het is een uitgebreide vragenlijst met meer dan honderd vragen, dus ga er even voor zitten! Stuur de ingevulde lijst minimaal 2 werkdagen vóór de intake terug.

Stap 4: Het intakegesprek (duur anderhalf uur): Aan de hand van je ingevulde vragenlijst praten we over je medische voorgeschiedenis, je eet- en leefstijl, je huidige klachten en wat je graag zou willen bereiken. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten. Je krijgt informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan. Als diagnostisch hulpmiddel maak ik gebruik van een apparaat dat het magnetisch veld van de lichaamscellen meet op basis van bioresonantie. De analyse hiervan geeft een indicatie van aandachtsgebieden en tekorten in het lichaam.

Soms is het nodig om een beter inzicht te krijgen via aanvullend laboratoriumonderzoek (bijvoorbeeld onderzoek van bloed, urine of ontlasting, een voedselintolerantietest, etc.). Dan zal ik je toelichten waarom het zinvol is om dit in te zetten en informeren over de kosten.

Ter afsluiting van het intakegesprek krijg je van mij een eerste advies mee waar je tot aan het vervolgconsult mee aan de slag kunt.

Stap 5: Na ongeveer 1 week vindt het eerste vervolgconsult plaats (duur één uur). Voorafgaand aan het vervolgconsult bestudeer ik alle informatie uit de vragenlijst, de bioresonantiemeting en het intakegesprek en stel een concept behandelplan op met daarin adviezen over leefstijlaanpassingen, voedingsadviezen en ondersteunende middelen.
Nadat we je eerste ervaringen hebben besproken, nemen we het concept behandelplan door en kijken samen wat voor jou het beste zal werken. Welke adviezen uit het plan zijn voor jou al wel en welke (nog) niet haalbaar?

Stap 7: Na ongeveer 4 weken vindt het tweede vervolgconsult plaats (duur één uur). Met een herhaling van de bioresonantiemeting bekijken we de voortgang. We bespreken eventuele laboratoriumuitslagen, je ervaringen, nemen je vragen door, gaan je behandelplan fine-tunen/bijstellen en kijken of de ondersteunende middelen nog toereikend zijn of aangepast moeten worden. Daarna kijken we hoe vaak er behoefte is aan een consult. In de regel is dit een kort vervolgconsult na ongeveer 6 weken.

Stap 8: Na ongeveer 6 weken vindt het derde vervolgconsult plaats (duur half uur). We bespreken je ervaringen, je vooruitgang en kijken of er vervolgstappen nodig zijn.