Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
  een aantal zorgverzekeraars,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.


Huidverbetering

Heb je al langere tijd acné, diverse methodes geprobeerd en nog geen verbetering?

Met deze combinatie zie ik mooie resultaten:
- aanpassingen in voeding
- inzet van supplementen
- behandeling met soft laser lichttherapie

In een eenmalig consult adviseer ik je:

  • over o.a. voeding: ga een aantal voedingsmiddelen een periode weglaten uit je voedingspatroon (en vervang deze met gezonde alternatieven)

  • over supplementen die helpen bij acné

  • ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je een apparaat huren voor 3 weken; hiermee ga je zelf je huid behandelen met soft laser lichttherapie

Je kunt zelf natuurlijk bepalen met welke adviezen je aan de slag gaat. Maar bedenk dat het geheel meer is dan de som der delen. Hoe meer je inzet, hoe beter het resultaat!

De huur van het apparaat is alleen in combinatie met het consult. In het consult geef ik je gerichte leefstijladviezen en instructie over het gebruik van het apparaat.


KOSTEN

consult (1 uur)

€ 60 (*)

3 weken huur softlaser   

€ 75 (+ € 50 borg)

(supplementen zijn hier niet bij inbegrepen; deze zijn verkrijgbaar bij reformwinkels en bij diverse webshops).


(*) Verschillende ziektekostenverzekeraars vergoeden orthomoleculaire consulten vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten of dit bij jouw ziektekostenverzekeraar het geval is en wat de maximale vergoeding bij jouw verzekering is, dan kan je HIER de lijst vergoedingen raadplegen.Voeding
Om huidproblemen onder controle te krijgen, is voeding erg belangrijk. Wat je aan de buitenkant ziet, komt van binnenuit. Het lichaam moet zo min mogelijk belast worden met stoffen waar het niets aan heeft. Puur en gezond eten geeft veel voordelen voor de huid.

Extra ondersteuning
Er zijn verschillende voedingssupplementen die kunnen helpen bij het verminderen en voorkomen van acné.

Soft Laser lichttherapie

Soft laser lichttherapie is een mooie methode voor het behandelen van onzuivere huid, acné en acnélittekens. Zowel de huid aan de oppervlakte als het dieper gelegen huidweefsel wordt behandeld. Het licht stimuleert doorbloeding en celstofwisseling, waardoor het de aanvoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen verbetert. Het werkt ontstekingsremmend en vitaliseert de weefselcellen.

De softlaser is geschikt voor elke huid, de dunne huid, de gevoelige huid en ook de donker gekleurde huid. Dit komt omdat de softlaser geen hitte afgeeft en dus niets kapot maakt in of op de huid. De softlaser bestaat uit koud licht, dit betekent dat er geen pigmentvlekjes of brandwondjes kunnen ontstaan zoals bij thermische (hitte) laserbehandelingen wel het geval is.
Je voelt de lichtstraal niet en je huid wordt niet rood door de behandeling.

Soft laser is een techniek gebaseerd op licht dat zodanig wordt versterkt dat het een grote hoeveelheid energie bevat. Lichtenergie van deze softlaser bestaat uit drie kleuren licht die ieder hun eigen werking hebben in het weefsel. Het licht wordt opgevangen door de mitochondrieën (energiecentrales) in onze cellen die hiermee stoffen kunnen aanmaken die nodg zijn voor vernieuwing en herstel.