Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
  een aantal zorgverzekeraars,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.


stress

Is het bij jou hollen of stilstaan, ervaar je moeheid, slecht slapen, wisselende stemmingen, concentratie problemen, gejaagdheid en stress, neerslachtigheid, pijn in de spieren of spanning in je buik?

Wat bij jou ook de oorzaak is van je stress (een overvolle agenda, teveel leuke dingen willen doen, veel dagelijkse ‘verplichtingen’, zorgen, drukke baan, ongezonde voeding, ziekte, zorg voor je ouder): stress = stress. Het lichaam maakt geen onderscheid tussen de verschillende stressprikkels.  Langdurige stress kan ervoor zorgen dat je lichaam harder werkt dan het eigenlijk kan. Hierdoor raken je hormoonhuishouding (*) en immuunsysteem van slag.

Geeft jouw lichaam al langere tijd signalen af dat je tegen je grenzen aanloopt of er regelmatig overheen gaat?
Vind je het tijd voor verandering? Ben je bereid er iets aan te doen?
En nog belangrijker: er iets voor te laten?

Met APS-therapie en aanpassingen in je leefstijl reduceer je de stress en breng
je meer balans aan in je energie- en hormoonhuishouding.
Daarnaast is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de oorzaak van het
probleem (soms is het goed hier aanvullende ondersteuning bij te zoeken in een
vorm die bij je past: bijvoorbeeld NLP, RET, cognitieve therapie, counseling, etc.).

Met APS-therapie worden hormonen in balans gebracht, komt er meer energie beschikbaar en kan pijn worden gereduceerd. Het vermindert het stress niveau, je ervaart meer rust in het hoofd en een verbeterde stemming en slaapritme. Daarnaast wordt er op celniveau 5 tot 8 keer méér ATP aangemaakt. ATP staat voor energie, oftewel... dit is de brandstof voor je lichaam! Juist die 'brandstof' is bij een overbelast stresssysteem ver te zoeken. Ook het immuunsysteem zal versterkt worden, je krijgt meer weerstand en lichamelijke klachten zullen verminderen of na verloop van tijd verdwijnen. Kortom: Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Je hersteld sneller en komt weer in balans.

Tijdens de APS-behandeling zal ik samen met jou kijken welke leefstijlaanpassingen kunnen bijdragen aan je gezondheid: Meer, minder of een andere vorm van beweging? Een minder volle agenda? Ontspanning? Welke voeding geeft je energie in plaats van dat het je energie kost? Welke vitaminen en mineralen heeft je lichaam extra nodig in een stressvolle periode en voor je herstel?


(*) Bij langdurige stress moeten er continue veel stofjes (zoals cortisol en adrenaline) geproduceerd worden om de stress te kunnen hanteren. Dit verbruikt helaas alle grondstoffen die ook nodig zijn voor de aanmaak van stofjes die je juist góed laten voelen (dopamine zorgt voor focus –concentratievermogen - in beweging komen - zin in dingen hebben - serotonine zorgt voor je fijn voelen - dempen van pijnbeleving, melatonine zorgt voor goede slaap en herstel).


TERUG