Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
  een aantal zorgverzekeraars,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.


fibromyalgie

De meest voorkomende klachten (pijn - vermoeidheid - slaapstoornissen - stijfheid) kunnen verminderen met een aantal maatregelen die, meestal in combinatie met elkaar, ervoor kunnen zorgen dat de klachten beter te hanteren zijn. Echter, geen twee mensen met fibromyalgie zijn hetzelfde. Een kant-en-klare oplossing is er helaas niet. Samen gaan we kijken wat voor jou het beste werkt.

De maatregelen liggen op het vlak van:

- leefwijze

- beweging

- ontspanning

- pijnstilling en energieverbetering door APS-therapie

- voeding en het gebruiken van extra vitaminen en mineralen

Met APS-therapie kan de pijn gereduceerd worden en krijgt men meer energie. Tijdens de APS-behandeling zal ik je advies geven over bovenstaande maatregelen en dan met name over welke voeding je gezondheid zal ondersteunen in plaats van ze te ondermijnen. Ook zal ik je adviseren welke vitaminen, mineralen of andere stoffen (*) een positieve bijdrage kunnen leveren en het effect van de APS-behandeling ondersteunen.


(*) Er zijn verschillende stoffen die de klachten bij fibromyalgie kunnen verlichten. Zo zijn er stoffen die de spieren helpen ontspannen, de energiestofwisseling in de spieren bevorderen of die een gezonde nachtrust ondersteunen. Door de diversiteit aan klachten zal men vaak het meest gebaat zijn bij een combinatie van verschillende extra voedingsstoffen of kruiden. Fibromyalgie genezen door suppletie is helaas niet mogelijk. Maar door een vermindering van de klachten kunnen ze wel de kwaliteit van leven verbeteren.


TERUG