Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
  een aantal zorgverzekeraars,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.


VEELGESTELDE VRAGEN OVER APS

Is APS therapie een pijnlijke behandeling?
Nee, APS therapie is een pijnloze therapie, je voelt hooguit een lichte tinteling bij aanvang van de therapie.
Het is wel mogelijk dat na de behandeling de klacht tijdelijk wat toeneemt omdat er afvalstoffen vrij komen.

APS therapie werkt met stroom. Is dat niet gevaarlijk?
Nee, APS therapie is volkomen veilig in gebruik. De apparatuur werkt door middel van een batterij en het systeem werkt op microstroom. Een microstroom is in geen geval gevaarlijk voor het menselijk lichaam.

Is APS therapie veilig?
Ja, mits er rekening gehouden word met de contra-indicaties kan APS therapie veilig worden toegepast.

Waar staat APS voor?
APS is de afkorting van Actie Potentiaal Simulatie (met het apparaat wordt het actiepotentiaal nagebootst).

Wat is een actiepotentiaal?
Een actiepotentiaal (term voor een proces in het lichaam) is het signaal dat zorgt voor de communicatie tussen het lichaam en de hersenen. Dit signaal wordt voortgebracht door de zenuwbanen en is essentieel voor bijna alle processen in het lichaam. In een gezond lichaam werkt het doorgeven van boodschappen via de zenuwcellen van en naar de hersenen uitstekend, maar door een blessure, ziekte, ontsteking, maar ook door veroudering, kan het actiepotentiaal verzwakt zijn. Door de verminderde communicatie vermindert het vermogen van de cellen.
Door nabootsing van het actiepotentiaal met het APS-apparaat komt de communicatie weer op gang en kan het lichaam weer beter reageren op het probleem.

Slaat APS bij iedereen aan?
Nee. Bij 8 van de 10 mensen wordt resultaat geboekt ongeacht de leeftijd.

Zijn er bijwerkingen?
Nee (dit is een groot voordeel t.o.v. medicijnen waarvan de meeste wel één of meerdere vervelende bijwerkingen hebben) behalve wanneer je te weinig water drinkt. Door de behandelingen komen namelijk afvalstoffen vrij. Door het drinken van water verlaten deze het lichaam, hetzij door zweten, hetzij door de urine.

Kan APS-therapie met medicijnen worden gebruikt?
APS-therapie kan zonder probleem toegepast worden als mensen medicijnen gebruiken.

Is APS-therapie hetzelfde als TENS?
Nee. De elektrische impulsen van TENS zijn ongeveer 1000 maal zo groot als die bij een APS behandeling.
Bij TENS wordt de oorzaak van de pijn wordt niet behandeld maar de registratie door de hersenen wordt geblokkeerd.
Het grote verschil met APS therapie is dat APS therapie niet de pijnprikkel blokkeert maar juist communicatie opgang helpt. Door de verbetering van de communicatie tussen de cellen ontstaat de mogelijkheid te reageren op het probleem. 

Welke stoffen worden er door het lichaam tijdens en na iedere APS-behandeling aangemaakt?
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat  de volgende stoffen worden aangemaakt:
ATP: (A)denosine (T)ri (P)hosphate is de essentiële stof voor de energie huishouding in het lichaam. Het is de belangrijkste energiebron van een cel die nodig is om primaire functies van het lichaam te onderhouden bijvoorbeeld bij het transporteren van vitale mineralen zoals kalium, natrium, calcium en magnesium alsmede bij het afvoeren van de diverse afvalstoffen. Gemiddeld vindt er door een behandeling met APS een toename van ATP plaats met een factor 5 tot 8.
Melatonine: Melatonine is een hormoon dat ons slaap/waak ritme reguleert. Na twee behandelingen is al een sterke toename van melatonine aantoonbaar.
Leucine-enkefaline: Leucine-enkefaline ie een neurotransmitter die ontstekingsremmend werkt en is een lichaamseigen pijnstiller. Het neemt significant toe na vier behandelingen.
Bèta-endorfine: Endorfine werkt in de eerste plaats pijnstillend maar zorgt ook voor een geluksgevoel. Na vijf behandelingen is het in een uitgebalanceerde concentratie in het bloed aanwezig en kan dan met een factor 4 zijn toegenomen.
Serotonine: Serotonine is een neurotransmitter die is betrokken bij onder andere onze stemming, zelfvertrouwen, slaap (dag/nacht ritme) en emotie. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. APS zorgt ervoor dat in het geval van verstoring in ons serotoninegehalte na de zevende behandeling een normalisering van de serotonineconcentratie te zien is.
Cortisol: Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Het speelt een rol bij de vertering van voedsel, het regelt mede ons slaap/waakritme, is van invloed op ons afweersysteem en heeft een ontstekingsremmende werking. De cortisolconcentratie zal na ongeveer zes APS-behandelingen weer in balans zijn.


Welke effecten heeft APS therapie?
Verbeterde cel communicatie
Verbeterde eiwitsynthese
Verbeterde ademhaling
Verbeterde bloedcirculatie
Verbeterde spijsvertering
Vermindering van pijn
Toename van de beweeglijkheid
Terugdringen van ontstekingen
Verhoging ATP productie
Aanzet tot regeneratie
Verbetering van de stemming
Vermindering stress
Beter slapen
Vrijmaken en afvoeren van afvalstoffen
Versterking van het immuunsysteem
Afname van zwellingenLINKS EN WETENSWAARDIGHEDEN

- Voor meer informatie over APS, nieuws en onderzoeken gaat u naar de website van de fabrikant: www.apstherapy.nl
- Nieuwsbrief Artrose & Reuma Stichting waarin zij leden informeren over positieve effecten van APS-therapie: Artrose & Reuma Stichting over APS Therapy
- APS therapie wordt wereldwijd met succes toegepast in pijnklinieken,  ziekenhuizen (o.a. Radboud Nijmegen),  artsen- en therapiepraktijken
- In 1998 is APS therapy in Genève bekroond voor de beste medische uitvinding
- In 2013 won APS therapy de prestigieuze Grünenthal Award voor innovatieve manier van pijnbestrijding
- Sinds 2014 is APS Therapy lid van hét innovatie netwerk in de zorg, Health Valley. Hierdoor kan APS Therapy kennis delen en vergaren op het gebied van  innovatie in de zorg
- Diverse topsporters werken met APS-therapie ter voorkoming en behandeling van blessures.