Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
  een aantal zorgverzekeraars,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.


aps-THERAPIE

wAT IS aps-THERAPIE?

Bij APS-therapie geeft het medische apparaat, via plakelektroden op de huid, een nauwelijks voelbare prikkeling die gelijk is aan de natuurlijke stroom in het lichaam. Hiermee worden zenuwimpulsen nagebootst en de aanmaak van energie (ATP) in de cellen verbetert. Hierdoor kunnen cellen weer beter met elkaar communiceren, is er voldoende energie aanwezig om op gang gebrachte lichaamsprocessen te kunnen uitvoeren én worden neurohormonen in het lichaam in balans gebracht.De behandeling heeft onder andere de volgende effecten:

- aanmaak van natuurlijke pijnstillers
- versterking van het immuunsysteem
- toename van de plaatselijke doorbloeding
- afname van zwellingen, terugdringen van ontstekingen
- vrijmaken en afvoeren van afvalstoffen
- toename van beweeglijkheid
- meer energie, vermindering van stress, beter slapen

VOOR WIE IS aps-THERAPIE?

Blessure? Ontsteking? Hoofdpijn?Stress? Klachten als gevolg van hernia, whiplash, MS, CVS, fibromyalgie, reuma, artrose?
APS wordt succesvol toegepast bij de meest uiteenlopende klachten en kan ingezet worden naast andere therapie en medicatie. Omdat er gebruik gemaakt wordt van het vermogen tot herstel door het lichaam zelf, zijn de mogelijkheden nagenoeg onbegrensd.

Overtuig je bij pijnbestijding altijd eerst van de oorzaak (bijvoorbeeld diagnose van de huisarts of specialist). Pijn kan een signaal zijn dat ook andere medische behandelingen noodzakelijk zijn. Je hebt overigens geen verwijzing van een arts nodig om behandeld te worden.

Belangrijk:

  • drink minstens anderhalve liter water, zodat de vrij gekomen afvalstoffen ook afgevoerd worden

  • gebruik geen alcohol: dat vermindert de werking van de therapie

  • als je klachten afnemen, bouw dan rustig je activiteiten op


BEHANDELING

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel of in een stoel. Om het APS-signaal over te brengen op je lichaam, worden elektroden op de huid geplakt. In bijna alle gevallen kunt je je kleding gewoon aanhouden of alleen opstropen, afhankelijk van de locatie van de klacht. De behandeling is volkomen pijnloos (niet te verwarren met een spierstimulans of TENS), comfortabel en geheel veilig voor het lichaam.

Wil je nog meer weten over APS-therapie? Lees HIER de antwoorden op veelgestelde vragen.


AANTAL BEHANDELINGEN

Het aantal behandelingen en het effect is sterk afhankelijk van de soort klacht, de ernst ervan en hoe lang deze al bestaat.

Bij chronische klachten is het belangrijk dat er 6 behandelingen plaatsvinden binnen twee à drie weken. Hierna wordt het resultaat geëvalueerd en kan worden over gegaan naar een minder intensieve behandeling.

Bij zeer chronische klachten zijn meestal 8 tot 12 behandelingen nodig om het genezingsproces op gang te brengen.

CONTRA-INDICATIES

APS-therapie wordt niet toegepast als de persoon:
- zwanger is
- niet kan aangeven wat degene voelt (minimaal ouder dan 2 jaar)
- lijdt aan epilepsie
- een elektronisch implantaat heeft (pacemaker etc.)
- gediagnostiseerd is met kanker
- recentelijk hersen- of hartinfarct of acute trombose heeft gehad (minder dan 3 maanden geleden)

APS-therapie kan veilig worden toegepast bij personen met knie- en/of heupprothesen of andere prothesen of metalen of keramische implantaten.”Passieve” implantaten zijn dus géén contra-indicaties.

VEILIGHEID

APS-therapie is zeer veilig. Doordat de APS-microstroom door het lichaam herkend wordt als impulsen van het lichaam zelf, helpen ze het lichaam het natuurlijke evenwicht te herstellen zonder schadelijke bijwerkingen.

APS-therapie is bekroond met een gouden medaille voor de beste medische uitvinding in de internationale uitvinding show 1998 in Geneve, Zwitserland. Het APS-apparaat is ingedeeld in Medisch apparaat klasse 2 en toegelaten door Ministerie van Volksgezondheid, kenmerk: MT/MT-U 96890. APS-therapie wordt al enige tijd met groot succes toegepast in diverse pijnpoli’s.