Orthomoleculaire geneeskunde wordt door
  een aantal zorgverzekeraars,
geheel of gedeeltelijk, vergoedt vanuit de aanvullende
verzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.

bloedsuikerspiegel


Zo’n 1000 mensen per week krijgen te horen dat ze diabetes hebben. Bij diabetes kan je lichaam je bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht houden. Dit kan twee oorzaken hebben: ofwel maakt je lichaam geen of onvoldoende insuline aan, ofwel werkt de geproduceerde insuline onvoldoende. In beide gevallen kunnen de cellen de glucose onvoldoende opnemen. Met als gevolg:
- te veel glucose in je bloed (schadelijk voor je bloedvaten, vatbaarder voor infecties)
- te weinig glucose in de cellen (minder energie beschikbaar voor het lichaam)

Het komt vaak voor dat mensen diabetes type 2 hebben zonder dat ze het weten. Diabetes type 2 sluipt er langzaam in. Het begint vaak bij een voorstadium van diabetes (prediabetes) met klachten waarvoor je niet snel naar een huisarts gaat.Veel symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft zoals vermoeidheid en een futloos gevoel. Daarnaast geeft je lichaam de volgende noodsignalen: vaak dorst hebben en veel plassen, last van ogen (rode en branderige ogen, wazig zien, dubbel zien of slecht zien), slecht genezende wondjes, kortademigheid of pijn in je benen bij het lopen en infecties die vaak terugkomen, zoals een blaasontsteking.

Om diabetes type 2 te voorkomen of onder controle te houden is het belangrijk om de oorzaak van diabetes aan te pakken. Een behandeling met medicatie zal de oorzaak niet wegnemen. Het zal de diabetes alleen onderdrukken om verdere complicaties te voorkomen.

Aanpassingen maken in je levensstijl zijn daarom de belangrijkste stap die je kunt nemen om de gevolgen van diabetes weer terug te draaien.
Het hoofddoel is het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel op een natuurlijke manier.

Diabetes type 2 voorkomen, onder controle te krijgen of zelfs keren is iets dat je moet dóén !
Ik help je graag bij dit proces. Welke voeding helpt, en welke niet? Moet ik veel gaan bewegen? Wat heeft stress er mee te maken? Welke supplementen kunnen een positieve bijdrage leveren en het herstel bevorderen?
Ik deel graag mijn kennis en geef praktische tips. Als je weet hoe het werkt en waarom je iets doet (of beter 'laat') dan komt dit de motivatie ten goede!